> František Kopecký - Bibliografie
Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Bibliografie

1988   700 LET TVAROŽNÉ u Brna, sborník-příspěvek

1991   100 let požární ochrany ve Tvarožné-autor

1996   Stará pošta a bitva tří císařů-autor

1997   Stará pošta a slavkovská bitva-spoluautor

1998   Tvarožná, Santon a bitva tří císařů-spoluautor

2000   Sborník k 200. výročí založení Brněnského měšťanského sboru-příspěvek

2001   Bitva u Slavkova a Morava v letech 1805-6  -autor

2001   110 let Sboru dobrovolných hasičů ve Tvarožné -autor

2003   70 let kopané ve Tvarožné -spoluautor

2004   Mikroregion Rokytnice -spoluautor

2005   25 let rekonstrukcí bitvy pod Santonem, sborník - příspěvek

2005   Sborník ČSNS -příspěvek

2005   Třetí koaliční válka 1805, sborník -příspěvky

2006   Norbert Brassinne-poutník míru -autor

2006   200 let tradic bitvy u Slavkova  –autor

2007   Z historie pěšího pluku Kaiser č. I-autor

2008   Santon, příroda a historie sborník -příspěvky

2009   O slavkovské bitvě – autor

2010    Vladimír Drápal, sborník Masarykovy univerzity -příspěvek

2010   100 osobností z doby třetí koalice - autor

2011   Osobnosti Habsburské monarchie I. díl - autor

2012   Osobnosti Habsburské monarchie II. díl - autor

2012   120 let Sboru dobrovolných hasičů ve Tvarožné - editor, příspěvek

2013    Osobnosti Habsburské monarchie III. díl - autor

2015    Okupace, perzekuce, osvobození, 1939-1945, Tvarožná a okolí - autor

2016    Pavel Štěpánek, Panství Blažovské, výběr z díla - autor

2017   Maršál Franchet d´Espérey a Žuráň - autor

Příspěvky do:

Vlastivědný věstník moravský, Bulletin ČSNS, Tvaroženský zpravodaj, Rovnost,  www.austerlitz.org, stránky BMSS, stránky KVH Brno, zpravodaje okolních obcí a měst (Slavkov, Mokrá-Horákov, Blažovice, Jiříkovice, Šlapanice, Sivice, Velatice, Pozořice,atd.).

 DVD

2013  Kovalovický nájemní hostinec, námět a spolupráce                                                                   2014  Významná návrší slavkovského bojiště, námět a spolupráce                                                    2014  Návštěva manželů Bystrických na slavkovském bojišti, námět a spolupráce                                                                                                                                                                                                   2015 Kníže Jan Josef I. z Liechtensteina a válečné tažení 1805, námět a spolupráce.                                2016 Tradice slavkovského bojiště ve vzpomínkách pamětníků, námět a spolupráce.                                Všechny DVD natočeny ve spolupráci s RNDr. Aloisem Klevetou.

2017  Austerlitz Advent, krátkometrážní film režiséra Josefa Abrháma - spolupráce

Korektury textů:

-Historky kolem slavkovského bojiště, Kux, Raška, 1995

Císařská armáda, tažení roku 1805 a bitva u Slavkova, Vlastimil Schildberger senior, 1998.

-Záhada slavkovského pokladu, Bár, Chromý, Plch, Urbančík, 2005.

-Santon, příroda a historie, spolupráce na korekturách, 2008

-Morava napoleonská, projekt RRAJM, korektury textů, 2012

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář