Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Co je u nás nového? Čtěte!

RNDr. Alois Kleveta z Vyškova oslavil počátkem května v Grazu 85. narozeniny. Rozhovor s jubilantem bude uveřejněn v některém z dalších čísel Bulletinu československé napoleonské společnosti. Ještě před tím, v průběhu ledna, dokončil svoje další DVD o historii olomoucké silnice a o lidem tam žijících.  

Kamarádi v Bratislavě zrušili kulaté květnové výročí obléhání Bratislavy v roce 1809, nedostali slíbenou dotaci. Chtěli jsme je podpořit, přijet "za svoje", nechtěli.

16. května se na Městském úřadě ve Šlapanicích konala výroční a volební valná hromada Obecné prospěšné společnosti Mohyla míru Austerlitz.

Na znojemském hradě byla ve čtvrtek 23. května vernisáž výstavy ZNAIM/Znojmo 1809. Potrvá do 29. září. Už teď je dobře hodnocena díky unikátním exponátům sběratele Vladimíra Kočana a spolupráci historika Jakuba Samka. Znojemští myslivci, kteří tradice před desítkami let obnovovali, nebyli na vernisáž pozváni? 

Ve čtvrtek 30, května se na památníku Mohyla míru uskuteční vernisáž výstavy pod názvem "Slovutný pane architekte" s podtitulem " Josef Fanta - český architekt na prahu nové doby". 

Uskuteční se výročí bitvy u Znojma, v srpnu se opět jede na Napoleonovy "kulaté" narozeniny na Korsiku.

Zastupitelstvo obce Tvarožná schválilo na zasedání konaném 15. dubna smlouvu o pořádání vzpomínkových akcí v roce 2019 se společností AusterlitzPro s. r. o.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář